Naturalny miód z cytryną liofilizowaną 370g

Naturalny miód z cytryną liofilizowaną 370g

25,90 

Informacje dodatkowe

Naturalny miód z cytryną liofilizowaną 370g

Skład:

  • 98% naturalny kremowany miód rzepakowy
  • 2% liofilizowana cytryna

Naturalny miód z cytryną liofilizowaną 370g

Skład:

  • 98% naturalny kremowany miód rzepakowy
  • 2% liofilizowana truskawka

miód z cytrynąDo prawdziwego, naturalnego kremowanego miodu rzepakowego dodano 2% bogatej w witaminę C liofilizowanej cytryny. Użyto liofilizowanej cytryny w postaci sproszkowanej.

Przysmak oprócz oczywistych walorów smakowych, dzięki liofilizowanej cytrynie wspiera odporność organizmu oraz leczenie infekcji dzięki zawartości wit. C oraz rutyny, które uszczelniają naczynia krwionośne, zapobiegając wnikaniu drobnoustrojów chorobowych, wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn wzmagając perystaltykę jelit, odkwasza i pobudza przemianę materii.

Cytryny są znane przede wszystkim ze swojej zawartości witaminy C, jednakże warto wiedzieć, iż te owoce są bogate także w błonnik i inne, korzystne związki roślinne. Cytryny mogą wspierać zdrowie naszego serca, kontrolę wagi i układ trawienny. Badania pokazują, że jedzenie produktów bogatych w witaminę C zmniejsza ryzyko chorób serca i udaru mózgu. Stwierdzono również, że związki roślinne znajdujące się w cytrynie obniżają poziom cholesterolu. Liofilizowana cytryna to doskonały dodatek do miodu, lemoniady, herbat i smoothie.

Co to znaczy liofilizowana?

LIOFILIZACJA – CO TO ZNACZY? Liofilizacja to suszenie sublimacyjne, proces konserwacji sprawdzony i uznany za najbardziej zachowawczy. Polega na usunięciu wody z zamrożonego produktu przez sublimację lodu – oznacza to, że lód przechodzi bezpośrednio w parę wodną, z pominięciem stanu ciekłego.

Czy liofilizowane jest zdrowe?

Należy podkreślić, że owoce liofilizowane są jak najbardziej zdrowe. Renomowane firmy wykorzystują tylko świeże produkty, które pochodzą z kontrolowanych upraw. Dzięki temu udaje się zachować wszystkie wartości odżywcze, które wyróżniają sezonowe produkty.

Co daje liofilizacja?

Najważniejsze zalety liofilizacji to możliwość przedłużenia trwałości biochemicznej i mikrobiologicznej produktu. Jednocześnie zmniejsza się jego masa, co ma znaczenie przede wszystkim w przemyśle spożywczym.

Czy liofilizowane owoce mają witaminy?

Tradycyjne suszenie powoduje znaczny spadek wartości odżywczych owoców (np. ilość witaminy C może zmniejszyć się nawet o 80%). Owoce liofilizowane zachowują natomiast niemal w całości zawarte w owocu świeżym witaminy, minerały i substancje aktywnie czynne.

Czy owoce liofilizowane są lekkostrawne?

Ponadto spożywcze produkty liofilizowane stosuje się w medycynie. Są lekkostrawne i pełne wartości odżywczych, a więc idealne dla osób z chorobami przewodu pokarmowego lub zaburzeniami wchłaniania składników odżywczych.

Na innych naszych aukcjach znajdziesz inne wersje miodów smakowych z liofilizowanymi owocami.

Każdy znajdzie coś dla siebie 🙂

Zapraszamy do przeglądu oferty miodów smakowych: MIODY SMAKOWE

Polecamy także prezentowe zestawy z miodami smakowymi

To doskonały pomysł na oryginalny prezent dla kochanej lub po prostu szanowanej osoby

Zestaw 4 miodow smakowych TRUS MAL POM logo 2 - Natury Smak Zestaw 1 miodow smakowych MAL SPIR CYTR logo 2 - Natury Smak

 

 

 

 

 

 

Posiadaczy Allegro Smart zapraszamy do naszych aukcji w serwisie Allegro.pl

Allegro Smart prosotkat - Natury Smak